I dag var det så tid til den årlige revurdering af TAF. Jeg fik besøg af Hjaltes sagsbehandler, her i hjemmet.
Mødet gik godt og jeg synes vi fik snakket om nogle gode ting. Nu er det så bare at vente på tilbagemeldingen, om jeg fortsat kan få de 30 timer som hidtil.
Jeg fik også søgt om nogle tilskud til Hjaltes efterhånden stigende medicinforbrug (servicelovens §41). Det lille pus bruger dagligt to eller tre slags medicin og derudover får han tilskud til kosten, gennem proteindrik. Det er ikke sådan en proteindrik som de store fyre nede i fitness-centeret drikker. Det er en proteindrik som skal købes på apoteket og som er på recept. Den får han fordi at han i perioder, ikke har nogen appetit og derfor har tabt sig, rigtig meget. Hen over denne vinter, har han tabt 3,7 kg som svare til 20% at hans kropsvægt.
Tirsdag og onsdag har Hjalte været astmatisk. Det vil sige, slem hoste som i perioder ikke kan stoppe igen, rallende vejrtrækning og vejrtrækningsbesvær. For det får han noget medicin på maske, som hedder Airomir. Bliver han så afkræftet af under-iltning at han ikke kan trække vejret dybt nok i masken, eller hoster han så voldsomt at han hoster medicinen ud af masken, inden han trækker vejret indad, skal vi på børneafdelingen og have en anden slags medicin. Det har vi været et par gange denne vinter. Denne gang kunne vi dog nøjes med at give Airomir her hjemme. Hjalte har været meget afkræftet og har sover meget. To dage i sidste uge, faldt han i søvn omkring kl 16:30-17:00 og vågnede ikke før næste morgen. Vi har derfor besluttet at Hjalte for eftertiden, ikke skal have hele dage i børnehaven. Han kan simpelthen ikke holde til det. I dag var han tilbage i børnehave og jeg hentede ham kl 13:30. Så kunne vi lige nå hjem og få en lur på 1,5 time og det passede perfekt.
Ugens husmoderlige råd
Hvis vi lige skal have et lille hurtigt husmoder-trick med, her på falderebet, må det absolut være denne lille finte, som jeg har brugt et par gange, denne uge;Hvis man, som jeg, ofte bager kager, med et eller andet "snask" på toppen. F.eks. brunsviger eller drømmekage. Så ved man også godt, at der er stor sandsynlighed for at det her "snask" drypper lidt ned i bunden af ovnen. Læg et stykke bagepapir i bunden af ovnen. Når kagen er færdig og ovnen er kølet af, kan man lige så let tage bagepapiret, med de uheldige dryp, ud og smide det i skrældespanden. Så undgår man en hel del rengøring af ovnen.
Og hvorfor er det så vigtigt at bage kage, mindst en gang om ugen? Fordi at børn, alle dage gerne har ville have søde sager, men slik er dyrt og fyldt med tilsætningsstoffer og ikke mindst farvestoffer. Kage er den billige løsning på weekend-guf.
Brunsviger:
- Dej
- ¼ liter mælk
- 50 g gær
- 100 g blødt smør
- 2 spsk sukker
- ½ tsk groft salt
- 2 æg
- 500 g hvedemel
- Fyld
- 150 g smør
- 150 g brun farin (ca. 2½ dl)
- Bagetid: Ca. 25 min ved 200° i alm ovn
- Ca. 25 min ved 180° i varmluft
Fremgangsmåde:
Lun mælken (må ikke overstige 37°, tjek med lillefingeren) rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. rækkefølgen er ikke vigtig, men det er en god idé at slutte af med mel. Dejen bliver sej, men blød og kan ikke, håndteres med hænderne, som andre gærdeje. Den bredes ud i en form på ca 25*30 cm. Jeg plejer at ligge bagepapir i formen, men man kan også smøre med flydende margarine eller smeltet smør. Som form bruger jeg et alm ildfast fad. Har du et bestemt fad, som du bruger til lasange, vil det passe perfekt til brunsvigeren. Hvis du synes det er lidt svært at få dejen bredt ordentligt ud, kan du dyppe en dejskraber eller bagsiden af en grydeske, i noget koldt vand og bruge den som værktøj. Vandet gør at dejen ikke klistre til redskabet.
Sæt dejen til hævning et lunt sted, ca 20 minutter eller indtil den har løftet sig 2-3 cm. Imens dejen hæver skal fyldet laves.
Smelt smøret i en gryde og tilsæt farin. Bladningen skal have et opkog for at binde sig til hinanden. Blandingen skal blive helt blank.
Når dejen er hævet færdig, prikker man nogle huller i dejen, med fingrene. For at undgå at dejen klistre til dine fingre, kan du dyppe dem i mel for hvert prik. Hæld smør/farin blandingen ud over dejen og brug evt en dejskraber eller grydeske til at dække det hele til så al dejen er dækket. Bag nu kagen, midt i ovnen, i ca. 25 minutter.
Husk at flydende sukker er MEGET varmt og lad derfor kagen køle af mindst en halv time inden den nydes.
God fornøjelse :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar